مجله پزشکی تخصصی مجله پزشکی تخصصی .

مجله پزشکی تخصصی

تاریخچه پنی سیلین و اولین تزریق آن در ایران (بخش اول)

تاریخچه پنی سیلین و اولین تزریق آن در ایران که به همّت جناب دکتر علی محسنی تدوین‌شده‌، به‌قدری جالب و شنیدنی می‌باشد که بر‌آن‌شدم تا این نوشتار را در هفته‌نامه و سایت پزشکی‌ امروز بیاورم. نواری که این مطالب برگرفته از‌آن می‌باشد، در‌سال ‌۱۳۷۶ ضبط شده‌است.

تاریخچه پنی سیلین و اولین تزریق آن در ایران:

«… این موضوع که تعریف‌می‌کنم در‌سال‌ ۱۳۲۴ اتفاق افتاده که هنوز پنی‌سیلین در‌ایران واردنشده و ما پنی‌سیلین را مصرف‌ و تزریق نکرده بودیم. پنی‌سیلین درسال۱۹۲۸ میلادی توسط فلمینگ کشف‌شد و همکارانش دنبال کشف او را ادامه‌دادند تا این‌که درسال۱۹۴۰ به‌صورت تزریقی در اروپا مورد استفاده قرار‌گرفت. ‌پیش‌از‌ این‌که وارد بحث‌شویم، می‌خواهم بگویم که چگونه پی به ‌وجود پنی‌سیلین بردیم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۳۵:۳۳ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

تاثیر استروئید بر بیماری ام اس ( بخش دوم)

چه گروهی باید از استروئیدها استفاده کنند؟

اغلب اوقات استروئیدها، برای بیماران دارای نشانه های حاد بیماری ام اس (MS) تجویز می گردد. درمان استروئیدی به بیماران ام اس کمک می‌کند تا نشانه های حاد مرحلهٔ فعال بیماری آن‌ها بهبود یابد.

هرچند، استروئیدها تأثیر عمیق یا طولانی‌مدت بر درمان کلی بیماری ام اس (MS) ندارند. بنابراین، در جامهۀ پزشکی درمان استروئیدی را درمان اولیه بیماری ام اس(MS) تلقی نمی‌کنند.

در اغلب اوقات نشانه های بیماری ام اس (MS) در مرحلهٔ فعال، ، به‌خودی‌خود و به‌تدریج بهبود می یابد. تمام افرادی که در مرحلهٔ فعال بیماری ام اس (MS) قرار دارند الزاما به گزینۀ درمانی استروئیدها نیاز ندارند. و به طور قطع و یقین، تشخیص روش درمانی بیماری ام اس (MS) با استروئیدها ، در اختیار پزشک مربوطه است.


برچسب: بیماری ام اس، درمان بیماری ام اس، ام اس و خارش، تاثیراستروئید بر بیماری ام اس،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۲۷:۰۸ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

تاثیر استروئید بر بیماری ام اس ( بخش اول)

بیماری ام اس (MS) با هجوم به پوشش حفاظتی پیرامونی سیستم عصبی ، عامل بروز یک ناتوانی ملال آور در زندگی افراد است. این بیماری اغلب دوره‌هایی با عوارض شدید یا مرحلهٔ فعال را در پی دارد که مراحل فعال ممکن است با گذشت زمان و پیشرفت شرایط بیشتر تکرار شوند.

تاثیراستروئید بر بیماری ام اس : هرآنچه که باید بدانید.

تا به امروز هیچگونه درمان قطعی برای بیماری ام اس(MS) ارائه نشده و بیشتر راهکارها نقش تسکین را بازی می نمایند. برای نمونه استروئیدها که می‌توانند به کاهش پیشرفت این شرایط و کاهش شدت نشانه ها در حین مرحلهٔ فعال کمک کنند.


برچسب: بیماری ام اس، درمان بیماری ام اس، ام اس و خارش، تاثیراستروئید بر بیماری ام اس،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۲۶:۱۲ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

۱۰ علامت هشدار دهنده که نشان دهنده عدم تحمل گلوتن هستند!

 

با توجه به این که روز به روز افراد بیشتری به گلوتن حساسیت پیدا می کنند، مصرف غذاهای بدون گلوتن بیشتر و بیشتر محبوب شده است. اما چگونه می توان گفت که یک فرد واقعا نمی تواند گلوتن را تحمل کند؟ برای برخی، خوردن این پروتئین که اساسا از گندم مشتق شده است، مشکلی ایجاد نمی کند، در حالی که بقیه افراد طیف کاملی از علائم را تجربه می کنند، علائمی که برخی از آنها می توانند زندگی را به کابوسی تبدیل کنند. اگر بعد از خوردن غذاهای حاوی گلوتن، حداقل چهار مورد از این ۱۰ علامت را تجربه کرده اید، ممکن است زمان آن باشد که در مورد تغییر رژیم غذایی خود فکر کنید.


برچسب: استرس، اضطراب، افسردگی، بیماری های خود ایمنی، پروتئین، پسوریازیس، تیروئید، حساسیت، خستگی، خستگی مزمن، درد مفاصل، رژیم غذایی، روماتیسم مفصلی، عدم تحمل گلوتن، غذاهای بدون گلوتن، فیبرومیالژیا، کراتوز پیلاریس، کولیت اولسراتیو، کولیت روده، گلوتن، لوپوس، میگرن، ویتامینA،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 5
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۳۰:۴۹ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

استرین و اسپرین چیست؟ راههای درمان آن

 

استرین (strain) زمانی رخ میدهد که عضله یا تاندون (تاندون بافتی است که ماهیچه را به استخوان متصل میکند) آسیب ببیند. اسپرین (sprain) زمانی رخ می دهد که یک رباط آسیب ببیند، رباط انتهای یک استخوان را به استخوان دیگر متصل می کند. برای هر دو آسیب، پاسخ اغلب RICE است، که معرف rest, ice, compression, elevation  می باشد، یعنی: استراحت، کمپرس یخ، فشار کنترل شده از طریق بانداژ یا آتل و بالا نگه داشتن اندام آسیب دیده.

مقابله با کشیدگی و پارگی رباط، تاندون ها و عضلات ( استرین و اسپرین)

-استراحت

استراحت، برای کمک به التیام کشیدگی و پارگی تاندون، رباط یا عضله بسیار مهم است. بسته به جایی که آسیب دیده است، شما میتوانید یک یا دو روز به خود استراحت دهید. چوب دست و عصا می توانند در برخی شرایط کمک کنند. اگر پیچ خوردگی یا کشیدگی شدید شود، ممکن است به درمان های فیزیکی نیاز داشته باشید. پزشک می تواند آسیب شما را ارزیابی کند و بهترین روش های درمانی را توصیه کند. در هر صورت، به تدریج قادر به انجام فعالیت های خود خواهید بود.


برچسب: آتل، اسپرین، استراحت، استرین، بالا نگه داشتن قسمت آسیب دیده، بانداژ، پارگی رباط، پیچ خوردگی، تاندون، کاهش ورم، کبودی چشم، کشیدگی شدید، کمپرس یخ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 1
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۲۷:۲۳ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

۶ مورد از متداول ترین علائم مسمومیت کبد!

 

کبد شما بعد از پوستتان، دومین ارگان بزرگ در بدن شماست. کبد با آنکه اغلب نادیده گرفته می شود اما چندین وظیفه مهم انجام می دهد. اینها علائمی هستند که ممکن است نشان دهنده مسمومیت کبد باشند. کبد یک ارگان همه کاره است. آن به بدنتان کمک می کند چربیها را پردازش کند، پروتئین ها را سنتز کند، فاکتورهای انعقاد خون را تنظیم کند و سموم مضر را از خونتان بزداید. ویروسها، استفاده از مواد مخدرــ از جمله داروهای رایجی مانند استامینوفن ــ سموم و استفاده از الکل می تواند باعث آسیب کبدی شود. خوشبختانه کبد شما این توانایی را دارد که خودش را ترمیم کند.


برچسب: استامینوفن، افزایش غلظت هورمون لپتین، بیلی‌روبین، خستگی، زردی، کبد، کلسترول خون، مسمومیت کبدی، مشکلات پوستی، نداشتن اشتها، یرقان،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 4
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۲۳:۴۸ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

علت سرگیجه بعد از ایستادن چیست؟

 

علت سرگیجه‌های ناگهانی که بعد از بلند شدن از زمین یکباره بروز می کند چه می‌تواند باشد؟ چه مواردی در این وضعیت تاثیر می‌گذارند؟ علت سرگیجه‌های مداوم چیست؟ چگونه باید آن را حل کنیم؟

مطالعات جدیدنشان می دهد علائم سرگیجه، ضعف و احساس سبکی سر پس از ایستادن می‌تواند از نشانه‌های خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد.  احساس سرگیجه پس از ایستادن به دلیل افت ناگهانی فشار خون می‌تواند یک مشکل جزئی باشد که در اثر استفاده از دارو یا کم شدن آب بدن صورت گیرد. اما در صورتی که این مشکل به صورت مکرر رخ دهد، می‌تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر به نام «افت فشار خون وضعیتی (orthostatic hypotension)» باشد.


برچسب: سرگیجه،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 5
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۲۰:۱۵ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

احساس درد در استخوان‌هایتان هیچ ارتباطی با آب و هوا ندارد!

برخی از مردم می‌گویند که درد مفصل یا پشت‌شان با سرد شدن آب و هوا زیاد می‌شود اما یک مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین مفاصل دردناک و الگوهای بارندگی وجود ندارد.

درد پشت یا مفصل در روزهای بارانی

این مطالعه، ادعاهای بیمه‌ی مربوط به بیش از ۱٬۵ میلیون نفر ۶۵ ساله و بالاتر را به همراه اطلاعات بارندگی روزانه از اداره‌ی ملی اقیانوسی و و جوی تجزیه‌ و تحلیل کرد. پزشکان با استفاده از ادعاهای بیمه به تعداد مراجعات بیماران به پزشکان به علت درد پشت یا مفصل در روزهای بارانی در مقابل روزهای غیربارانی نگاهی انداختند.


برچسب: آرتریت زانو، درد مفصل، کمر درد، مفاصل دردناک،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 3
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۱۶:۵۲ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

بررسی افتادگی پلک یا پتوز : علل، علائم و درمان آن (بخش سوم)

افتادگی پلک ها چگونه درمان می شود؟

درمان افتادگی پلک بستگی به علت خاص و شدت پتوز دارد. اگر این وضعیت حاصل بالا رفتن سن یا مادزادی باشد، ممکن است تحت درمان قرار نگیرید. پزشک شما ممکن است توضیح دهد که هیچ درمانی نیاز نیست، زیرا این وضعیت معمولا برای سلامتی شما مضر نیست. با این وجود، اگر بخواهید افتادگی پلک کاهش یابد، میتوانید عمل جراحی پلاستیک را انتخاب کنید.

اگر پزشک شما متوجه شود که افتادگی پلک ناشی از یک بیماری زمینه ای است، احتمالا تحت درمان قرار خواهید گرفت. این درمان باید به طور معمول افتادگی را متوقف کند.

اگر افتادگی پلک مانع از بینایی شما شده باشد، نیاز به درمان پزشکی خواهید داشت. پزشک ممکن است عمل جراحی را توصیه کند. عینک های مجهز به ptosis crutch نیز می توانند پلک را نگه دارند و گزینه درمانی دیگر باشند. این درمان اغلب زمانی که افتادگی پلک موقتی است، بسیار مفید است. عینک ممکن است در صورتی که کاندیدای خوبی برای عمل جراحی نباشید نیز توصیه شود.


برچسب: آب مروارید، افتادگی پلک، پتوز، پتوز مادرزادی، تست تنسیلون، تنبلی چشم، تومور مغزی، جراحی پتوز، خراشیده شدن قرنیه، خشکی چشم، دستگاه اسلیت لمپ، سردرد، سکته مغزی، گل مژه، میاستنی گراویس، هماتوم، روغن برای افتادگی پلک، درمان افتادگی پلک عصبی، رفع افتادگی پلک بالا، علت افتادگی پلک یک چشم، درمان خانگی افتادگی پلک بالا، درمان افتادگی پلک در طب سنتی، تصاویر افتادگی پلک، درمان افتادگی پلک،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۳۹:۰۹ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)

بررسی افتادگی پلک یا پتوز : علل، علائم و درمان آن (بخش دوم)

علائم افتادگی پلک

علائم اصلی افتادگی پلک این است که یک یا هر دو پلک فوقانی پایین می افتد. در برخی موارد این مسئله می تواند بینایی شما را مختل کند. با این حال، بسیاری از افراد متوجه می شوند که پایین افتادن پلک به سختی قابل توجه است و یا همیشه بروز نمیکند. همچنین ممکن است چشم های بسیار خشک یا آبدار داشته باشید و ممکن است متوجه شوید که صورت شما خسته و ملول به نظر میرسد.

 قسمت اصلی که دچار مشکل میشود اطراف چشم هاست و ممکن است درد داشته باشید، که همین درد باعث میشود خسته به نظر برسید. بعضی از افراد مبتلا به پتوز شدید ممکن است مجبور شوند سر خود را به عقب خم کنند تا هر بار که صحبت می کنند جلوی خود را ببینند، حتی وقتی یک مکالمه عادی دارند.

پزشک باید افتادگی پلک مداوم را بررسی کند تا مطمئن شود هیچ بیماری اساسی وجود ندارد. در صورت بروز سردرد میگرنی یا سایر مسائل از زمان ابتلا به افتادگی پلک، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.


برچسب: روغن برای افتادگی پلک، درمان افتادگی پلک عصبی، رفع افتادگی پلک بالا، علت افتادگی پلک یک چشم، درمان خانگی افتادگی پلک بالا، درمان افتادگی پلک در طب سنتی، تصاویر افتادگی پلک، درمان افتادگی پلک در طب اسلامی،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۳۲:۰۳ توسط:Dragon_Tamers موضوع: بیماریها نظرات (0)